Revised CA Course 2017 applicable from 1st July 2017

New CA Syllabus 2017 : Check out the breaking news regarding New CA Course 2017 which is applicable from 1st July 2017 that means from June 2018 attempt. We have already known that ICAI, The Institute of Chartered Accountants of India announced New CPT, CA Final & IPCC Syllabus 2017. In previous post we have given what are the changes in CPT, IPCC and CA Final syllabus from 2017. But today ICAI released a new notification about ” Implementation of Revised CA Course & syllabus” full details.

Must Read :

New Revised CA Syllabus Applicable from 1st July 2017

Implementation of Revised Scheme of Education and Training for CA Course w.e.f. 1st July, 2017.

All concerned are hereby informed that the Revised Scheme of Education and Training for CA course will come into effect from 1st July, 2017. Students who are eligible to register in the CPT/IIPCC/Final under the existing scheme, may register on or before 30th June, 2017. With effect from 1st July, 2017, the registration in the CPT/IIPCC/Final under the existing scheme will discontinue.

This notification contains How to become ” CA ” through foundation route or direct entry route, Name and Number of Papers in Foundation, Inter and Final syllabus from 2017 and other training details like Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS), Practical Training and Advance Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (AICITSS).

📢 Get official ICAI Updates via Telegram App 
GET CA UPDATES

In Foundation course Paper 2 and Paper 4 will be Objective type papers and remaining are descriptive papers. ICAI didn’t remove Information Technology and Strategic Management Paper in CA IPCC Group – 2 and also ICAI didn’t remove Information Systems Control and Audit paper in CA Final.

Revised CA Course 2017 - Full Details

In Revised CA Course, CA CPT renamed as CA Foundation

CA IPCC Renamed as CA Intermediate (CA Inter)

CA Final is also in New CA Course.

CA New Syllabus 2018 | Foundation Route

Revised Scheme: Route I – Foundation Course

Under the Foundation Course Route, the following steps are required

1. Register with Board of Studies (BoS) after appearing in Class XII till June 30/Dec 31.

2. Be eligible to appear for Foundation examination after passing Class XII examination. The first Foundation examination can be taken in November/May, as applicable, following passing of Class XII examination.

3. Qualify Foundation Course.

4. Register with the BoS for the Intermediate Course.

5. Complete 8 months of study

6. Appear and Pass in either or both Groups of Intermediate Course

7. Successfully complete Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS) before commencement of the practical training

8. Register for Three years Practical Training on passing either or both the Groups of Intermediate.

9. Register for the Final Course after qualifying both the Groups of Intermediate Course.

10. Successfully complete Four Weeks Advanced ICITSS during the last two years of Practical Training.

11. Complete Practical Training.

12. Appear in Final examination after completion of practical training and Advanced ICITSS.

13. Become Member.

Note‬: ICAI has decided in principle the above mentioned Scheme. However, the scheme will be notified inthe official Gazette in due course.


CA New Syllabus 2018 | Direct Entry Route

Revised Scheme: Route II – Direct Entry Route

The ICAI allows Commerce Graduates/Post-Graduates (with minimum 55% marks) or Other Graduates/Post-Graduates (with minimum 60% marks) and Intermediate level passed students of Institute of Company Secretaries of India and Institute of Cost Accountants of India to enter directly to its Intermediate Course. The following steps are required to be undertaken by the eligible Graduates and Post Graduates under this route:

1. Register with the BOS for the Intermediate course (provisional registration allowed to the students doing Final year of graduation).

2. Successfully complete Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS) before commencement of the practical training.

3. Register for Three Years Practical Training.

4. Appear in Intermediate Examination after Nine months of Practical Training.

5. Qualify Intermediate Course.

6. Register for the Final Course after qualifying both Groups of Intermediate Course.

7. Successfully complete Four Weeks Advanced ICITSS during the last two years of Practical Training.

8. Complete Practical Training.

9. Appear in Final examination after completion of practical training and Advanced ICITSS.

10. Become Member

Note: Candidates who have passed Intermediate level examination of ICSI or ICWAI and enter the CA Intermediate course directly shall be treated at par with Foundation passed students and shall have to undergo the CA course in the manner ak into the Foundation passed students.


CA New Syllabus 2018 | Foundation Course

There are 4 papers in CA Foundation course. Remember one thing that Paper 2 and Paper 4 will be Objective type papers. Read below !!

CA CPT Revised Syllabus 2018 – Number of Papers – 4

Paper 1Principles and Practices of Accounting100 MarksDescriptive /Subjective Type
Paper 2Business Law & Business Correspondence and Reporting100 MarksDescriptive/Subjective Type
Section A: Business Law – 60 Marks
Section B: Business Correspondence and Reporting – 40 Marks
Paper 3Business Mathematics Logical Reasoning and Statistics100 MarksObjective Type
Paper 3 – Part I: Business Mathematics and Logical Reasoning (60 Marks)
Paper 3 – Part II: Statistics (40 Marks)
Paper 4Business Economics & Business and Commercial Knowledge100 MarksObjective Type
Paper 4 – Part I: Business Economics (60 Marks)
Paper 4 – Part II: Business and Commercial Knowledge (40 Marks)


Note :

1. Passing percentage:Aggregate- 50% and Subject-wise- 40% at one sitting.

2. Objective type question of I or more marks.

3. Examination: In the month of November and May after passing Class XII


CA Inter Syllabus 2018 | Revised IPCC Course

There are 8 papers in CA IPCC new scheme from 2018. Read below changes in IPCC new syllabus from 2018.

Number of Papers – 8

Group 1

 Paper 1 Accounting100 Marks
 Paper 2 Corporate Laws and Other Laws100 Marks
Part I: Corporate Laws (60 Marks)
Part II: Other Laws (40 Marks)
Paper 3Cost and Management Accounting100 Marks
Paper 4Taxation100 Marks
Paper 4A : Direct Tax Laws – 60 Marks
Paper 4B : Indirect Tax Laws – 40 Marks

Group 2

Paper 5 Advanced Accounting100 Marks
Paper 6 Auditing and Assurance100 Marks
Paper 7Enterprise Information Systems & Strategic Management100 Marks
Section A: Enterprise Information Systems (50 Marks)
Section B: Strategic Management (50 Marks)
Paper 8 Financial Management & Economics for Finance (100 Marks)100 Marks
Section A: Financial Management (60 Marks)
Section B: Economics for Finance (40 Marks)

Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS)

Duration: 4 weeks (2 weeks for soft skills and 2 weeks for IT)

When to complete: Students registering for the Intermediate course shall be required to do ICITSS before commencement of practical training.

Assessment Test: An assessment test shall be conducted at the end of the course which the students have to qualify for being able to appear in the Intermediate examination.

Practical Training

Duration of Practical Training: Three Years

Commences after completing Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS) and passing Either or Both Groups of Intermediate.

For direct entrants coming through Graduation and Post Graduation route, the practical training commences immediately after they complete four weeks ICITSS.

Advance Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (AICITSS)

Duration: 4 weeks (2 weeks for soft skills and 2 weeks for Advance IT)

When to complete: Students undergoing Practical training shall be required to do AICITSS during the last 2 years of Practical training but to complete the same before appearing in the Final Examination.

Assessment Test: An assessment test shall be conducted at the end of the course which the students have to qualify for being eligible to appear in the Final Examination.

CA New Syllabus | CA Final Course

There are 8 papers in CA Final new syllabus from 2016. Changes in CA Final course from below !!

Number of Papers – 8

Group I

Paper I: Financial Reporting (100 Marks)

Paper 2 : Strategic Financial Management (100 Marks)

Paper 3 :Advanced Auditing and Professional Ethics (100 Marks)

Paper 4 : Corporate Laws and other Economic Laws (100 Marks)

Group – II

Paper 5 : Advanced Management Accounting (100 Marks)

Paper 6 : Financial Services and Capital Markets & Information Systems Control and Audit (100 Marks)

  • Part I: Financial Services and Capital Markets (50 Marks)
  • Part II: Information Systems Control and Audit (50 Marks)

Paper 7: Advanced Direct Tax Laws & International Taxation

  • Part I: Advanced Direct Tax Laws (70 Marks)
  • Part II: International Taxation (30 Marks)

Paper – 8: Advanced Indirect Tax Laws (100 Marks)

Applicability of CA Syllabus 2017 to Current CPT, IPCC and Final students

First exam under the revised scheme will be going to conducted on May/June 2018.

For existing students transition period:

  • For IPCC students – 3 attempts
  • For Final students – 6 attempts

ICAI said that “We are hopeful that we will able to get permission of the government to introduce CA new syllabus 2017 and once we get the permission from the government then we will able to launch CA new syllabus 2017. I would like to inform all the students for your concern, you will continue in the current scheme. Don’t get any confusion. We will give ample opportunities (Some Fixed Number of Attempts) to complete the CA exams under the current scheme.

Q1: Under the Revised Scheme what is the nomenclature for all the three levels?

Ans: The three levels will now be called as Foundation, Intermediate and Final in place of earlier levels i.e. Common Proficiency Course (CPC), Intermediate (integrated Proficiency Competence) Course and Final.

Q2: When is the first examination going to be held at all levels under Revised Scheme?

Ans: In May, 2018.

Q3: When can I register for Foundation Course?

Ans: For registering in Foundation Course, a student must have appeared in class 12th Examination.

Q4: I have just appeared Class 12th Examination and results are still awaited, when can I join the Course?

Ans: You can register in CPC till 30th June 2017 and can appear for CPT in Dec. 2017. In case you register after 30th June 2017, you have to compulsorily register in Foundation (under the Revised Scheme) and can appear for Foundation Examination in May 2018.

Q5: If I register in Foundation Course on 1st July, 2017 when can I appear for Foundation examination?

Ans: For appearing in Foundation Examination, a student must have completed 4 months of study period and have qualified class 12th Examination. Accordingly, you will be able to appear in May 2018 Foundation exams.

Q6: When are the Foundation Examinations held and what is the cut-off date of registration in Foundation?

Ans: The Foundation Examinations will be held in the month of May and November every year. 31st Dec. and 30th June is the cut-off date for registration for being eligible to appear in May and November examinations respectively covering a study period of four months.

Q7: I appeared in Class XII Examination in March-April-2017 and my XII result were declared in May 2017, Can I register for Foundation Course now so as to appear in Foundation Examination in November 2017 ?

Ans: You can register for the Foundation Course as per the Revised Scheme on or after 1st July, 2017. The 1st Examination of Foundation under the Revised Scheme will held in May, 2018 Examination so you will be eligible to appear in May 2018. If you want to register for CA Course now, you can do so by registering for the existing Common Proficiency Course (CPC) till 30th June, 2017, the examination of the same will be held in December, 2017. In future however, any student who has appeared Class XII and registered for Foundation course on or before 30th June/31st December and after qualifying Class XII Examination will be eligible to write in the respective November/May examination.

Q8: How many Papers are there in Foundation?

Ans: There will be 4 papers in Foundation.

Q9: What is the examination pattern in Foundation Course?

Ans: Out of 4 papers, 2 papers are subjective type (Paper 1 & 2) and rest of the 2 papers are objective type (Paper 3 & 4).

Q10: Is there negative marking in Foundation like CPT?

Ans: Yes. Negative marking is for Papers 3 & 4 only and not for subjective papers i.e. 1 & 2.

Q11: What are the papers in CA Foundation?

Ans:

Paper 1: Principles and Practices of Accounting (100 Marks)

Paper 2: Business Law & Business Correspondence and Reporting (100 Marks)

Section A: Business Law (60 Marks)

Section B: Business Correspondence and Reporting (40 Marks)

Paper 3*: Business Mathematics and Logical Reasoning &Statistics (100 Marks)

Part I: Business Mathematics and Logical Reasoning (60 Marks)

Part II: Statistics (40 Marks) P

aper 4*: Business Economics & Business and Commercial Knowledge (100 Marks)

Part I: Business Economics (60 Marks)

Part II: Business and Commercial Knowledge (40 Marks)

Q12: How can I qualify Foundation Examination?

Ans: You can qualify Foundation Examination by securing 50 % in aggregate and 40 % in each subject individually.

Q13: When can I register for Intermediate Course?

Ans: A student can register in Intermediate Course w e f 1st July 2017, if qualified PE I /CPT/ Foundation or if joining through Direct Entry Route.

Q14: If I register in Intermediate Course on 1st July 2017 through CPT route, when can I appear for Intermediate Exams?

Ans: You can appear in Intermediate exams in May 2018. You have to complete 8 months of study period before appearing for the Intermediate Examination.

Q15: I am appearing / have appeared for CPT examination in June 2017 how can I register in IPCC Course (existing scheme)?

Ans: The results of CPT June 2017 will be declared in July 2017 while the existing scheme will be discontinued w e f 1st July 2017. Hence you will have to compulsorily register in Intermediate Course under New Scheme.

Q16: I have cleared CPT in July, 2017, Can I register for Intermediate Course?

Ans: Yes, after clearing CPT in July, 2017, you can register for Intermediate Course under the Revised Course.

Q17: If I qualify CPT- June 2017 examination, when will I be eligible to appear for Intermediate Examination?

Ans: For appearing in Intermediate examination a study period of eight months is required. Accordingly, you have to register latest by 1st Sep., 2017 in Intermediate Course for being eligible to appear in May 2018 Examination.

Q18: When are the Intermediate Examinations held and what is the cut-off date of registration in Intermediate?

Ans: The Intermediate Examinations will be held in the month of May and November every year. 1st Sep. and 1st March is the cut-off date for registration for being eligible to appear in May and November examinations respectively under the Foundation Route.

Q19: I wish to join CA Course under Revised Scheme through Direct Entry Route. When can I join the course so as to be eligible for May 2018 Examinations?

Ans: You have to register in Intermediate on 1st July 2017 and complete 4 weeks of ICITSS and commence the Practical Training latest by 1st August 2017 to be eligible to appear for May 2018 examination. Through Direct Entry route, a Student can appear in Intermediate after completion of 9 months of Practical Training. Under Direct Entry Route, a student has to commence the practical training latest by 1st August/ 1st Feb. for being eligible to appear in May/ Nov. examinations respectively.

Q20: I am through Foundation/ CPT route, when can I commence Practical Training?

Ans: After passing either or both groups of Intermediate examination and successfully completing Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS), you can commence Practical Training.

Q21: I am through Direct Entry Route, when can I commence Practical Training?

Ans: Immediately after registering for Intermediate Course and successful completion of Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS), you can commence Practical Training.

Q22: I have qualified Intermediate level examination of Institute of Company Secretaries of India or Institute of Cost Accountants of India, when can I commence Practical Training?

Ans: After passing either or both groups of Intermediate examination and successfully completing Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS), you can commence Practical Training.

Q23: What are the papers in Intermediate?

Ans: There are 8 Papers in Intermediate which are as under:-

Group I

Paper 1: Accounting (100 Marks)

Paper 2: Corporate Laws & Other Laws (100 Marks)

  • Part I: Corporate Laws (60 Marks)
  • Part II: Other Laws (40 Marks)

Paper 3: Cost and Management Accounting (100 Marks)

Paper 4: Taxation (100 Marks)

  • Section A: Income Tax Law (60 Marks)
  • Section B: Indirect Tax Laws (40 Marks)

Group II

Paper 5: Advanced Accounting (100 Marks)

Paper 6: Auditing and Assurance (100 Marks)

Paper 7: Enterprise Information System & Strategic Management (100 Marks)

  • Section A: Enterprise Information System (50 Marks)
  • Section B: Strategic Management (50 Marks)

Paper 8: Financial Management & Economics for Finance (100 Marks)

  • Section A: Financial Management (60 Marks)
  • Section B: Economics for Finance (40 Marks)

Q24: What are the papers at the Final level under the Revised Scheme?

Ans: Number of Papers at Final lever are 8 and are as under:-

Group I

Paper 1: Financial Reporting (100 Marks)

Paper 2: Strategic Financial Management (100 Marks)

Paper 3: Advanced Auditing and Professional Ethics (100 Marks)

Paper 4: Corporate Laws and other Economic Laws (100 Marks)

Group II

Paper 5: Strategic Cost Management and Performance Evaluation (100 Marks)

Paper 6: Elective Paper (100 Marks)

(One to be chosen from the list of Elective Papers)

Elective Papers

  • Risk Management
  • International Taxation
  • Economic Laws
  • Financial Services & Capital Markets
  • Global Financial Reporting Standards
  • Multidisciplinary Case Study

Paper 7: Direct Tax Laws (70 Marks) & International Taxation (30 Marks)

  • Part I: Direct Tax Laws (70 Marks)
  • Part II: International Taxation (30 Marks)

Paper 8: Advanced Indirect Tax Laws (100 Marks)

Q25: When can I register for the Final Course under the Revised Scheme?

Ans: The registration under the Revised Scheme for the Final Course will start from July 1, 2017.

Q26: When can I appear for the Final Examination under the Revised Scheme?

Ans: Under the Revised Scheme, you can appear for the Final examination during the last six months of Practical Training and after successfully completing Four Weeks Advanced Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (ICITSS)

Q27: What is the duration of Practical Training?

Ans: Three years.

Q28: I have registered for only Group-I / Group-II of IPCC, under which scheme will I be eligible to appear in Nov. 2017 onwards?

Ans: You have to register in the remaining group latest by 30th Jun 2017 to continue in the Existing scheme, else, have to compulsorily register under the Revised Scheme for the remaining group after 30th June, 2017.

Q29: I have registered for only Group-I / Group-II of IPCC and taken May 2017 Exams, suppose I do not qualify and register for balance Group under revised scheme how will I appear in Nov. 2017?

Ans: You can register for the balance group under the existing scheme till 30th June, 2017 and can continue till the available attempts or else you have to compulsorily switch over to revised scheme. In other words, you cannot appear both in existing and revised scheme.

Q30: I’m currently pursuing articleship and in 1st/2nd year of training. I have not yet registered for Final course. Do I compulsorily need to register for Final Course before 30th June, 2017 in order to continue under existing scheme.

Ans: Yes. Only the students registered under the existing scheme till 30th June 2017 will be able to pursue the course as per existing scheme, thereafter they will have register under the revised scheme only.

Q31: What will be our attempt if our first group is already passed and registered in articleship in March 2017.

Ans: In Nov. 2017, you can appear in IPCC Group-II (provided you have registered for Group-II or both Groups uptil 30th June 2017) under the existing scheme for the available attempts.

Q32: I have qualified Group-I of IPCC and undergoing last 6 months of articleship. I have taken Group-II exams in May 2017 and if I qualify the same, when will my 1st Final Attempt be?

Ans: This aspect is under consideration and separate clarification will be issued shortly.

Q33: Is it possible to apply for new intermediate course on qualifying CPT Dec., 2016 or earlier attempts (but not registered for IPCC Course till date)?

Ans: If you register till 30th June 2017, you will register for IPCC under the Existing Scheme if not done till 30th June, 2017, you will compulsorily register for Intermediate under the Revised Scheme.

Q34: I have valid registration for CPT/ IPCC as on 1st July 2017 but if it expires before taking up exams. Can I take up the exams under existing scheme by revalidating or have to switch to Revised Scheme?

Ans: The revalidation under the existing scheme can be done even after 1st July 2017 till the available attempts of Examinations of that level under the existing scheme.

Q35: I have completed PE II/ PCC/IPCC. How can I appear for Final Exam under existing scheme in Nov. 17 / May, 2018?

Ans: For appearing in Final Exam under existing scheme, a student has to register himself in Final Course under existing scheme till 30th June, 2017.

Q36: I am appearing for IPCC Examinations in Nov., 2017, under which scheme will I be able to appear in Final?

Ans: After qualifying IPCC Examinations in Nov., 2017, you have to register in Final Course under the revised scheme. From 1st July, 2017 and onwards, students can register only under Revised Scheme as the existing scheme will be discontinued from 1st July, 2017.

Q37: If I have registered for CPT before 30th June, 2017 will I be allowed to switch over to Foundation at a later stage?

Ans: At any point of time, you can switch over to Foundation Course.

Q38: Which is the last examination of CPT?

Ans: June, 2019 will be the last CPT examination.

Q39: If I have registered for IPCC before 30th June, 2017 will I be allowed to switch over to Intermediate at a later stage?

Ans: At any point of time, you can switch over to Intermediate Course.

Q40: Which is the last examination of IPCC course?

Ans: May, 2019 will be the last IPCC examination.

Q41: If I have registered for Final (existing scheme) before 30th June, 2017 will I be allowed to switch over to Final (revised scheme) at a later stage?

Ans: At any point of time, you can switch over to Final (revised) Course.

Q42: Which is the last examination of Final (existing) Course?

Ans: November, 2020 will be the last examination of Final (existing) course.

Q43: How many parallel attempts will be given to students under CPT-Foundation, IPCCIntermediate and Final (existing) – Final (revised)?

Ans: Number of parallel attempts for CPT-Foundation, IPCC-Intermediate and Final (existing) – Final (revised) will be 3, 3 and 6 respectively.

Q44: Can I register for articleship/practical training after clearing only 2nd group of Intermediate instead of the old regime of mandatory passing 1st Group of IPCC before being eligible for enrolling under articleship/practical training?

Ans: Yes, the same has been changed and you may register for practical training after passing either of any of the group or both the groups of Intermediate.

Q45: Suppose I have appeared for 12th Boards/final examination in March 2018, I am eligible to appear in June 2018 attempt of CPT under current structure of the course but under the new course structure, am I still eligible for appearing in May 2018 of Foundation or I will be eligible for November 2018 attempt only.

Ans: Under the new structure, you must have completed 4 months of study period and have qualified class 12th examination and therefore, you will be eligible for appearing in November 2018 attempt or onwards and not May 2018 attempt.

Q46: Is (ICITSS) under new scheme is similar to Information Technology and Orientation Course?

Ans: Yes, only the nomenclature of the course has been changed. The course starting w.e.f 1st July 2017, shall be named as ICITSS.

Q47: I am student under existing scheme and have undergone OC and ITT. Do I need to undergo ICITSS?

Ans: No. The students under the existing scheme who have undergone OC and ITT are not required to undergo ICITSS

Q48: I am student under existing scheme and have not undergone OC and ITT. Do I need to undergo ICITSS?

Ans: Yes. The student has to undergo ICITSS.

Q49: Will Board of Studies provide study material for ICITSS?

Ans: The Board of Studies will provide study material for ICITSS.

Q50: Will the students get a certificate after the successful completion of the course?

Ans: The students will get a certificate from the concerned POU after successful completion of the course.

Q51: What is the duration of undergoing Advanced ICITSS course?

Ans: The duration of undergoing the course is four weeks.

Q52: Is GMCS and Advanced ITT similar to Advanced ICITSS same?

Ans: Yes, GMCS and Advanced ITT are similar to Advanced ICITSS.

Advance Four Weeks Integrated Course on Information Technology and Soft Skills (AICITSS) is consisting General Management and Communication Skills & Advanced Information Technology Training.

Q53: Is the revised syllabus applicable for student registered in the existing scheme?

Ans: The syllabus of GMCS and Advanced ITT will be applicable for both the student registered in existing as well as Revised Scheme in the courses conducted w.e.f 1st July 2017.

Q54: When can I undergo Advanced ICITSS?

Ans: Advance ICITSS can be undergone anytime during last 2 years of Practical Training but compulsorily before appearing for the final examination under the Revised Scheme.

Q55: I am student under existing scheme and have undergone GMCS and Advanced ITT. Do I need to undergo Advanced ICITSS?

Ans: No. The students under the existing scheme who have undergone GMCS and Advanced ITT are not required to undergo Advanced ICITSS

Q56: I am student under existing scheme and have not undergone GMCS and Advanced ITT. Do I need to undergo Advanced ICITSS?

Ans: Yes. You have to undergo Advanced ICITSS before applying for membership of the Institute

Q57: What is the duration of undergoing Advanced ICITSS course?

Ans: The duration of undergoing the course is four weeks.

📢 Get Latest Exam Updates via E-mail ✉

Note : Submit your name, email, state and updates category below.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
14 Comments
  1. Gurpreet Kaur says

    If someone got 55 in b.com but less than 55in m.com is that person eligible to sit in direct entry route on besis of b.com

  2. Anupama says

    I have cleared group I of CA final (old scheme). If I switch over to the new regime do I have to appear for both groups or only group II?

  3. Soujan says

    i have registered for IPCC both the groups on 25th June 2017 under direct entry scheme, and I did not get study materials of group1 till date. i got only books of ipcc group2. so what shall i do now? should I attend ipcc examinations under new syllabus or old syllabus? Ans when will i get rest of the study materials?

  4. Ram choudhary says

    i have complete my articleship on 30 jun 2015 and also complete my GMCS FRIST during
    frist year of commencement of articleship .And registered for new scheme…….kya mujhe ca final exam dene ke liye AICITSS ki tranning karni padegi

  5. Anjana Agrawal says

    I want to know Direct entry articleship rules and regulatio. And dummy procedures.

  6. Zeenat says

    I have recently converted from old final course to the new course and have paid Rs 1000 conversion. However i have given all my ITT, GMCS and Orientation exams under the old scheme. Do I have to give the Advance courses exams under new scheme again. Please help.

  7. Amar says

    I am student of existing scheme have cleared 1st group of ipcc will be registering for final under new scheme in March 2018 and have done articleship training with GMCS1 as per last scheme with CCT( Compulsory Computer Taining) do i need to do Advanced ICITSS before final examination as i was eligible for final examination in very next attempt but as per new scheme have to do Advanced ICITSS.PLEASE HELP FOR THE SAME.
    THANKS

  8. NAMITA says

    i have cleared my final exam in nov. 17, and i was applicable for only 1gmcs which i thought to complete after final exam.please help me wether i have to go for the new program advance ICITSS OR ICITSS
    please reply me ASAP
    THANK YOU

  9. Manish Gahatraj says

    i have completed Gmcs-I but not Advance ITT.. Do i need to persue Advance ICITSS?

  10. Imran says

    Today Iam join For Articleship Training iam eligible for Write exam in Nov 2018

  11. Imran says

    Iam Direct entry scheme Today Iam join For Articleship Training iam eligible for Write exam in Nov 2018

  12. Akhil says

    When to register CA Final after comepletion of both groups of CA -IPCC is it mandatory to register after clearing only or before 9 months of CA Final attempt

  13. Pushpwant says

    I have completed PE-II 1st group in 2007 but then after i was not given any exam due to some personal problem .now i want to continue ,pleaase guide me any hope to continue or fresh start is last option.

  14. Tamanna says

    My final exam due in may 2019 .i have decided to give first group in may 19. So i want to know can i complete my advance itt after first group but before second group of final exam

Leave A Reply

Your email address will not be published.