RRB NTPC Question Papers 2019 & Previous Years – Download Now in PDF

Check out the RRB NTPC Question Papers. The Railway Recruitment Board has released the enormous vacancies for the post of RRB Assistant Loco Pilot. Are you looking for the RRB NTPC Previous Papers ? Now you’re at the right page.This article gives you the information regarding RRB NTPC Question Papers. The Question Papers of previous years RRB NTPC Exam are available through our web portal. Candidates can prepare and download these question papers to crack the written exam of RRB NTPC. Aspirants are advised to keep visiting the RRB website or our website to know about the  RRC NTPC Previous Papers. In this article I am going to provide you the information of RRB Non Technical Category Question Papers 2019.

RRC Board conducts the RRB NTPC Exam in the month of September 2019. The time for the exam has come. RRB selects the candidates based on the performance in CBT. Candidates who are tensed about the exam should first start their preparation with RRB NTPC Question Papers. This is the best opportunity to the candidates to acquire a Railway Job with numerous vacancies. RRB NTPC 2019 Exam will be conducted through online mode. Here are the Question Papers of Non Technical Popular Category (NTPC) provided for a better preparation.

RRB NTPC Question Papers

Recruitment BoardRailway Recruitment Board (RRB)
Name of the postRRB NTPC 
Number of Vacancies2.5 lakh
Apply ModeOnline
Official website of RRBindianrailways.gov.in
RRB NTPC Question PapersAvailable Now

RRC NTPC Previous Papers – Download PDF

RRB NTPC Previous Papers will be useful to the candidates who start their preparation before the exam. Learning and Practising from these papers gives the aspirants an idea of the exam pattern and the level of question paper set by Railway Recruitment Cell. We are going to provide the RRB Question Papers PDF, so that candidates can download these papers for practice.

RRB Non Technical Past Papers – PDF Files 

Candidates are advised to not only depend on these question papers, but also do their own effort for the exam. These RRB NTPC Past Papers will help you to know the Model of the Question Paper. Preparing from RRB NTPC Question Papers increases candidate’s efficiency and confidence levels towards the exam. In this article we have also provided the Previous Papers of RRB NTPC Zone wise. The Question Papers vary for each zone.

Buy RRB NTPC Question Papers @ Amazon.in 

Sale
Crack RRB NTPC Non Technical Exam (Guide + 101 Topic-wise Tests + 14 Practice Sets Online/ Offline)
  • Disha Experts
  • Disha Publication
  • Edition no. Second (08/20/2018)
  • Paperback: 676 pages
Sale
RRB Non Technical Grades Solved Papers 2018
  • Arihant Experts
  • Arihant Publications
  • Edition no. Second (01/01/1970)
  • Paperback: 202 pages
RRB (Railway Recruitment Board) Group-D, NTPC (Non-technical Popular Categories) 40+ Latest & Previous Papers 2018-19 Edition
  • Nambula Rambabu (M.A)
  • SIA Publishers & Distributors Pvt Ltd
  • Paperback
  • Edition no. 2018-19 (01/01/1970)
  • Telugu
RAILWAY NON TECHNICAL GRADUATE LEVEL ECRC/CA/TA and Goods Guard PRACTICE WORK BOOK- ENGLISH
  • Think Tank of Kiran Prakashan & KICX
  • Kiran Prakashan
  • Kindle Edition
  • English
Sale
101 Topic-wise Speed Tests for RRB NTPC Non Technical Exam with 14 Practice Sets (10 in book & 4 Online CBT)
  • Disha Experts
  • Disha Publication
  • Edition no. Second (08/20/2018)
  • Paperback: 312 pages

RRC NTPC Sample Questions – Previous Paper

1. When was the first underground metro railway started ?

Ans: 1984

2. Shatabdi Express was started in

Ans: 1988

3. When was the North Eastern Frontier Railway(NEFR) established?

Ans: 15th Jan 1958

4. The head quarters of North Eastern railway is situated at

Ans: Gorakhpur

5. What is the length of North Eastern Frontier Railway (NEFR)?

Ans: 3700Km

6. What is the position of Indian Railway in the world according to the length of rail lines?

Ans: Fourth

7. How much distance was traveled by the first train of India?

Ans: 34 Km

8. A station where rail lines end is called

Ans: Terminal

9. In which Governor General’s reign railway lines in India were established?

Ans: Lord Dalhousie

10. When was the first train India has started?

Ans: 1853

11. Between which destinations, the first Indian train was started?

Ans: Mumbai to Thane

12. Where is the Research, Design and Standard Organization established?

Ans: Lucknow

13. Where is the Railway Staff College situated at ?

Ans: Vadodara

14. When was the nationalization of Indian Railways done?

Ans: 1950

15. A platform surrounded by all the railway lines from all the four sides is called as

Ans: Island Platform

16. The railway station situated at extreme south is

Ans: Kanyakumari

17. Which Zone is the largest in Indian Railways?

Ans: Eastern Railways

18. At which place Diesel Component Works was established?

Ans: Patiala

19. In which year Research, Design and Standard Organization was established?

Ans: 1957

20. Where is the headquarters of North Eastern Frontier Railway (NEFR) is

Ans: Guwahati

Hope this article is useful for the aspirants to know about the RRB NTPC Question Papers. Students can also this article with their friends. For more information about the RRC Previous Papers keep visiting the Official Website of the RRB or our website for the updates.

📢 Get Latest Exam Updates via E-mail ✉

Note : Submit your name, email, state and updates category below.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leave A Reply

Your email address will not be published.